Taksen en Kosten


WANNEER U EEN WONING KOOPT:

Er zijn belastingen te betalen bij de overdracht van een onroerend goed. Er zijn kosten die moeten worden betaald aan de notaris en eigenschap-register. De belasting te betalen hangt af van het soort behuizing die is gekocht en waar dit gelokaliseerd (de verschillende autonome regio's anders kunnen wetgeving in het toepasselijke belastingtarief):

BIJ DE AANKOOP VAN NIEUWE EIGENSCHAPPEN:


  • BTW, tegen een vaste rente van 10% van de aangegeven waarde van de eigenschap.
  • (voor de vertaling naar het Spaans (letterwoord): A.J.D.) (Gedocumenteerde rechtshandelingen), Deze belasting is naast de hierboven genoemde BTW en wordt berekend met een snelheid van:
  • 1,5% voor in de Comunidad Valenciana en Andalucía gelegen landerijen.
  • 2% van de waarde die is aangegeven in de regio Murcia gelegen landerijen.

WEDERVERKOOP:

I.T.P. Overdrachtsbelasting tegen het tarief van:

  • 8% van de aangegeven waarde van het onroerend goed voor de woning gelegen in Murcia.
  • 8% van de aangegeven waarde van het onroerend goed voor de woning gelegen in Andalusië en de prijzen tot 400.000 euro. Hogere waarden worden belast tegen hogere tarieven.

ALS JE AL DE EIGENAAR:

Als een niet-ingezetene eigenaar van een woning in Spanje moeten zich ervan bewust dat zij verplicht is om bepaalde belastingen te betalen in dit land.

Inkomstenbelasting (I.R.P.F.): Deze belasting is ongeveer 0,15% van de waarde van het onroerend goed en wordt jaarlijks betaald voor het vorige kalenderjaar. Dus als je beschikt over een belastbare waarde van 100.000 euro, zou het te betalen bedrag ongeveer 150 euro per jaar.

Lokale onroerendgoedbelasting (I.B.I.): Dit is een directe belasting op basis van de waarde van het huis.
IMPUESTOS Y COSTOS